ATZ Construct

de eerste stap naar

uw droomproject

Bekijk onze realisaties

Interessante weetjes!


Terug naar overzicht

- Wist u dat het gemiddelde nieuwbouw huis 3000 tot 5000 liter vocht bevat?! Dit zit in onder andere de beton, pleisterwerk,... Uiteraard wordt in de mate van het mogelijke het vocht verwijderd alvorens de oplevering plaats vindt. Maar uw huis in het begin goed ventileren en verwarmen is een tip dat zijn gewicht in goud waard is. Na 2 jaar zal het vocht verdwenen zijn. Met bouwdrogers/ventilators kunt u dit proces inkorten tot enkele weken.

- Wist u dat, afhankelijk van in welke provincie en gemeente u woont, het kan zijn dat u belastingen moet betalen op leegstand? Wanneer u een woning koopt met het idee om dit te renoveren, is het verstandig dit goed in te plannen.

- Wist u dat renoveren niet alleen voordeliger is op vlak van belastingen (maar 6%), maar u ook voor verscheidene zaken premies kunt krijgen? U goed navragen of onze hulp inschakelen is dus zeker geen slecht idee!

- Energiezuinig wonen en isolatie zijn termen die hand in hand gaan. Maar wist u dat een goede en volledige dakisolatie kan zorgen voor een energiebesparing van 35%? Dit omdat de warmte altijd naar boven stijgt, en dus het snelst verloren gaat via het dak.

- Wist u dat, budgetair gezien, het verstandiger is om in de hoogte te bouwen dan op een grote oppervlakte? Grote kostenposten zoals de grondwerken, fundering en dakwerken worden geminimaliseerd.